Έπου θεώ, Νόμω πείθου, Θεούς σέβου, Γονείς αίδου, Γνώθι μαθών, Ήττο υπό δικαίου, Ακούσας νόει, Σεαυτόν ίσθι, Γαμείν μέλλε, Καιρόν γνώθι, Φρόνει θνητά, Ξένος ών ίσθι, Εστίαν τίμα, Άρχε σεαυτού, Φίλοις βοήθει, Θυμού κράτει, Πρόνοιαν τίμα, Φρόνησιν άσκει, Όρκω μή χρώ, Φιλίαν αγάπα, Δόξαν δίωκε, Παιδείας αντέχου, Ψέγε μηδένα, Επαίνει αρετήν, Σοφίαν ζήλου, Καλόν εύ λέγε, Πράττε δίκαια, Ευγένειαν άσκει, Φίλους ευνόει, Εχθρούς αμύνου, Κακίας απέχου, Κοινός γίνου, Ελπίδα αίνει, Φυλακή πρόσεχε, Φθονεί μηδένι, Ευεργεσίας τίμα, Ο μέλλεις δός, Τέχνη χρώ, Υφορώ μηδένα, Λαβών αποδός, Ήθος δοκίμαζε, Σοφοίς χρώ, Έυχου δυνατά, Φόνου απέχου, Γνούς πράττε, Φιλόσοφος γίνου, Όσια κρίνε, Ευλόγει πάντας, Διαβολήν μίσει, Δόλον φοβού, Έχων χαρίζου, Υιούς παίδευε, Πάσιν αρμόζου, Ικέτας αίδου, Ύβριν μίσει, Όρα τό μέλλον, Χρόνου φείδου, Μηδέν άγαν, Μέτρον άριστον, Φίλω χαρίζου, Ίδια φύλαττε, Άκουε πάντα, Αλλοτρίων απέχου, Έυφημος ίσθι, Δικαίως κτώ, Αγαθούς τίμα, Κριτήν γνώθι, Γάμους κράτει, Τύχην νόμιζε, Εγγυήν φεύγε, Απλώς διαλέγου, Ομοίοις χρώ, Δαπανών άρχου, Κτώμενος ήδου, Αισχύνην σέβου, Χάριν εκτέλει, Ευτυχίαν εύχου, Τύχην στέργε, Εργάζου κτητά, Ακούων όρα, Παίς όν κόσμιος ίσθι, Γλώτταν ίσχε, Όνειδος έχθαιρε, Κρίνε δίκαια, Ύβριν αμύνου, Αιτίω παρόντα, Χρώ χρήμασιν, Λέγε ειδώς, Φθιμένους μή αδίκει, Αλύπος βίου, Ομίλει πράως, Φιλοφρόνει πάσιν, Ευγνώμων γίνου, Γυναικός άρχε, Ηδονής κραττείν, Υιοίς μη κατάρω, Σεαυτόν εύ ποίει, Ευπροσήγορος γίνου, Πίνων άρμοζε, Μελέτει τό πάν, Μή θρασύνου, Βουλεύου χρόνω, Πόνει μετ΄ ευκλείας, Πράττε συντόμως, Αποκρίνου έν καιρό, Έριν μίσει, Πρεσβύτης εύλογος, Ηβών εγκρατής, Ατυχούντι συνάχθου, Οφθαλμού κράτει, Ομόνοιαν δίωκε, Άρρητον κρύπτε, Τό κρατούν φοβού, φιλίαν φύλαττε, Καιρόν προσδέχου, Έχθρας διέλυε, Τό συμφέρον θηρώ, Ευφημίαν άσκει, Γήρας προσδέχου, Απέχθειαν φεύγε, Επί ρώμη μή καυχώ, Πλούτει δικαίως, Δόξαν μή λείπε, Κακίαν μίσει, Κινδύνευε φρονίμως, Πλούτω απίστει, Χρησμούς θαύμαζε, Απόντι μή μάχου, Μανθάνων μή κάμνε, Σεαυτόν αίδου, Ούς τρέφεις αγάπα, Μή άρχε υβρίζειν, Επαγγέλου μηδενί, Τελεύτα άλυπος, Πρεσβύτερον αίδου, Χαρίζου αβλαβώς, Νεώτερον δίδασκε, Τύχη μή πίστευε, Μή επί παντί λυπού, Επί νεκρώ μή γέλα, Εύ πάσχε ώς θνητός, Βίας μή έχου, Έξ ευγενών γέννα, Μέσος δίκαιος, Τώ βίω μή άχθου, Πέρας επιτελεί μή αποδειλιών, Φειδόμενος μή λείπε, Αδωροδόκητος δίκαζε, Προγόνους στεφάνου, Αμαρτάνων μετανόει, Πράττε αμετανοήτως, Θνήσκε υπέρ πατρίδος.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πώς οι Τούρκοι βιάζουν την Ιστορία


Ένα από τα πολλά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι στην Κύπρο, εκτός από τον εποικισμό και την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου, είναι και η αλλαγή της ιστορίας του νησιού. Κατασκεύασαν ένα έκτρωμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία της Κύπρου και την προσάρτησαν και την ταύτισαν με την ήδη παραχαραγμένη ιστορία της Τουρκίας.


Αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία, αφού κατάφεραν να την εμπεδώσουν οι ίδιοι, την διδάσκονται στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής τους και το χειρότερο οι ξεναγοί την μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται την Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο και αυτήν την ψεύτικη και παραχαραγμένη ιστορία που στηρίζεται σε μια πλεκτάνη αληθοφάνειας την παρουσιάζουν ως μια ενιαία ιστορία της Τουρκίας και της κατεχόμενης Κύπρου που να φαίνεται ότι όχι μόνον η κατεχόμενη Κύπρος αλλά και η υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρος έχουν κοινή ιστορία με την τουρκική ιστορία.

Σε πρόσφατο συνέδριο πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε στην Τουρκία υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Davutoglu, ελέχθη ότι στη σημερινή Τουρκία οι Τούρκοι είναι οι συνεχιστές της ιστορίας των αρχαίων πολιτισμών, οι οποίοι αναμείχθηκαν με τον τουρκικό πολιτισμό και κουλτούρα και το κράμα αυτής της ανάμειξης άρχισε να παράγεται από το 1071 μ.Χ., όταν εμφανίστηκαν στην περιοχή η μάζα των Μογγόλων Τούρκων που έφθασαν από τη Μογγολία.

Αυτό το κατασκεύασμα το παρουσιάζουν τουρκική ιστορία και στηρίζεται στους Φρύγες, μιαν αρχαία φυλή που για αληθοφάνεια αναφέρουν αποσπάσματα από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από την Ιλιάδα, αναφέροντας τους Φρύγες ως εχθρούς των Ελλήνων στον πόλεμο της Τροίας. Θεωρούν τους Φρύγες ως προπατόρές τους και η αντιπαλότητα των Τούρκων με τους Έλληνες αρχίζει από την εποχή του Τρωικού Πολέμου. Για να στηρίξουν αυτό το ψεύτικο κατασκεύασμα, αναφέρουν ότι οι Φρύγες πριν από τον Τρωικό Πόλεμο κατοικούσαν στη Θράκη και Σαμοθράκη και με τον ερχομό των Αχαιών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Θράκη και να εγκατασταθούν στη Μικρά Ασία. Για να υποστηρίξουν αυτό το ψέμα παρουσιάζουν ένα αγγείο που ευρέθη στη Σαμοθράκη, πάνω στο οποίο φαίνονται χορευτές να χορεύουν γυρνώντας γύρω από τον εαυτό τους και να βγαίνει σκόνη. Σε αυτόν το χορό στηρίζουν την αληθοφάνεια της πλαστής ιστορίας ότι οι σημερινοί Δερβίσηδες έχουν βάση στη διδασκαλία τους τον Πλάτωνα.

Δεν είναι τυχαίο που βάζουν σε αυτό το κατασκεύασμα και τον Πλάτωνα. Όπως θα δούμε πιο κάτω, αφήνουν υπονοούμενο ότι σε αυτό το έκτρωμα της ιστορίας τους έχουν και στοιχεία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού πως οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους σύγχρονους Έλληνες και είναι κάτι διαφορετικό.

Στα σχολεία οι Τούρκοι διδάσκονται αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία ως γενική για όλους τους Τούρκους: Περαστικοί και κατακτητές

Σε περιοχές όπου ήκμασε ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, όπως η Ιωνία, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα νότια παράλια της Τουρκίας και η κατεχόμενη Κύπρος παρουσιάζουν την ίδια ιστορία και κοινό γνώρισμα της ιστορίας αυτών των περιοχών είναι ότι οι Έλληνες παρουσιάζονται ως περαστικοί και ως κατακτητές. Πρώτους κατοίκους της Τουρκίας στα βιβλία της ιστορίας τους, στα εγχειρίδια που δίνουν δωρεάν στους ξένους τουρίστες και στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τους Χετταίους από το 1900 π.Χ. μέχρι το 1200 π.Χ. Από το 1200 π.Χ. μέχρι το 600 π.Χ. η Τουρκία ήταν κάτω από την Περσική Αυτοκρατορία και οι λαοί που ζούσαν στη Τουρκία, οι Φρύγες και οι Λήδες, είχαν άμεση επιρροή από τους Πέρσες.Από το 600 π.Χ. μέχρι το 1453 που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή ήταν οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί.

Οι σταθμοί της πλαστής ιστορίας

Αναλυτικά ως σταθμούς της πλαστής ιστορίας έχουν τις πιο κάτω χρονολογίες.

1900 π.Χ.-1200 π.Χ. Χέτταιοι. Στο διάστημα αυτό οι Χετταίοι είχαν άμεση επίδραση από τους Αρχαίους Αιγυπτίους και Πέρσες.

1250 π.Χ. Τρωικός πόλεμος, με τους προπατόρες των Τούρκων Φρύγες αντιπάλους των Ελλήνων.
1200 π.Χ. - 700 π.Χ. Παρατηρείται εποικισμός από τους Έλληνες στα παράλια της Τουρκίας στην Ιωνία.
700 π.Χ. Ο Όμηρος, που αναφέρεται ως HOMER, γεννιέται στη Σμύρνη.
546 π.Χ. Ο Κύρος ο Μεγάλος επεκτείνει την κυριαρχία των Περσών στην Ανατολία. (Η Ανατολία είναι η σημερινή Τουρκία).
334 π.Χ. Ο Μεγάλος Αλέξανδρος εκδιώκει τους Πέρσες από την περιοχή.
130 π.Χ. Οι Ρωμαίοι καταλαμβάνουν την Ανατολία και ορίζουν την Έφεσο ως πρωτεύουσα.
47 μ.Χ. - 57 μ.Χ. Ο Απόστολος Παύλος διαδίδει το Χριστιανισμό.
330 μ.Χ. Ο Κωνσταντίνος ορίζει την Κωνσταντινούπολη ως νέα πρωτεύουσα.
1071 Άνοδος των Σελτζούκων Τούρκων και κυρίευση της Ανατολίας, ορίζεται το Ικόνιον ως πρωτεύουσα.
1453 Κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και μετονομασία της σε Istanbul.

Το τουρκικό κόμπλεξ

Γενικά τους Τούρκους τούς διακατέχει ένα αίσθημα κατωτερότητας, ώστε τόσο στην Τουρκία όσο και στην κατεχόμενη Κύπρο οι ξεναγοί όταν κάνουν ξενάγηση σε ξένους τουρίστες αποφεύγουν να αναφέρουν τη λέξη ελληνικό.

Τα ελληνικά αγάλματα, θέατρα τα αναφέρουν ως Ρωμαϊκά, τις ελληνικές επιγραφές τις αναφέρουν ως Λατινικές. Εάν κάποιος επισκέπτης ρωτήσει τον ξεναγό κάτι που η απάντηση πρέπει να περιέχει τη λέξη ελληνικό, ο ξεναγός δεν δίνει απάντηση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ψευδοκράτους, η χιλιόχρονη ιστορία της Κύπρου από το 7000 π.Χ. μέχρι το 1191 μ.Χ. που η Κύπρος κατελήφθη από το Ρίχαρδο Λεοντόκαρδο καλύπτεται σε πέντε γραμμές που αναφέρει τα εξής: «Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των ιστορικών για την προέλευση των κατοίκων της Κύπρου. Μερικοί υποστηρίζουν ότι προέρχονται από την Ευρώπη και μερικοί υποστηρίζουν ότι προέρχονται από την Ασία. Η Κύπρος έχει επηρεασθεί από αρχαίους πολιτισμούς όπως τους Χετταίους, Αιγυπτίους και των Αρχαίων Ελλήνων. Από το 58 π.Χ. μέχρι το 395 η Κύπρος ήταν υπό την κυριαρχία των Ρωμαίων. Το 395 μ.Χ. η Κύπρος ετέθη υπό την κυριαρχία των Βυζαντινών και σε αυτήν την περίοδο σιγά σιγά οι Βυζαντινοί κατάφεραν να εμπεδώσουν τον ορθόδοξο Χριστιανισμό».

Η «ιστορία» της Κύπρου

Οι χρονολογίες σταθμοί όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ψευδοκράτους είναι:

7000 - 3000 π.Χ. Νεολιθική εποχή
4000 - 2500 π.Χ. Εποχή του χαλκού
1500 - 1450 π.Χ. Χετταίοι
1450 - 1000 π.Χ. Αρχίζει η κυριαρχία των Αιγυπτίων
1200 - 1000 π.Χ. Ίδρυση της Σαλαμίνας, των Σόλων, της Πάφου, του Κουρίου και της Κερύνειας. (Δεν αναφέρει από ποιους ιδρύθηκαν).
1000 - 850 π.Χ. Εποχή του σιδήρου
850 - 750 π.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Ασσυρίων
750 - 475 π.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Ασσυρίων, Αιγυπτίων και Περσών
333 - 58 π.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Αρχαίων Ελλήνων των HELLEN
58 π.Χ. - 395 μ.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Ρωμαίων
395 - 649 μ.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Βυζαντινών
649 - 965 μ.Χ. Η Κύπρος βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση στη διαμάχη μεταξύ Βυζαντινών και Ισλαμικής Αυτοκρατορίας
965 - 1191 μ.Χ. Η νήσος εκ νέου τίθεται κάτω από τους Βυζαντινούς
1191 - 1192 μ.Χ. Η Κύπρος καταλαμβάνεται από τον Ριχάρδο.

Η “ιστορία” του ψευδοκράτους!

Το εγχειρίδιο που χορηγείται δωρεά στους τουρίστες στα κατεχόμενα, στην εισαγωγή του αναφέρει ότι η «ΤΔΒΚ» για να φθάσει σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται, πέρασε πολέμους και καταστροφές από τα βάθη των αιώνων. Πέρασαν πάρα πολλοί κατακτητές όπως Φοίνικες, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Έλληνες. Η νήσος Κύπρος το 648 μ.Χ. κατελήφθη από τον Hazretin Osman και από τότε ο Ισλαμισμός έγινε θρησκεία της Κύπρου.

Ενώ οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο διδάσκονται αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία, παρατηρούμε ότι στις ελεύθερες περιοχές γίνεται μια προσπάθεια να μη διδάσκεται η Ιστορία της Κύπρου. Αυτή η προσπάθεια να αποσιωπηθεί η ιστορία της Κύπρου είναι κατευθυνόμενη από το International Group of Crisis, μετά την άρνηση των Ελληνοκυπρίων να δεχθούν τη λύση όπως ήταν στο σχέδιο Αναν. Αναφέρεται ότι μια αιτία που οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο λύσης είναι ο εθνικός φανατισμός των Ελληνοκυπρίων που καλλιεργείται στα σχολικά βιβλία για την Ιστορία της Κύπρου. Παρατηρείται τα τελευταία δυο χρόνια ότι εκτός από την αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας σε Ελλάδα και Κύπρο στο βωμό της δήθεν επαναπροσέγγισης και επανένωσης, έχουν εξαφανισθεί από τα ξενοδοχεία τα εγχειρίδια της Ιστορίας της Κύπρου. Φεύγοντας από την Κύπρο ένας ξένος έχει μαζί του το εγχειρίδιο με την παραχαραγμένη ιστορία που δίδεται δωρεάν.

Οι Τούρκοι ξεναγοί

Όταν ένα λεωφορείο εισέρχεται στα κατεχόμενα, την ξενάγηση την αναλαμβάνει Τούρκος ξεναγός και αρχίζει να λέει στους ξένους την ψεύτικη ιστορία. Ο Ελληνοκύπριος ξεναγός απαγορεύεται να επέμβει ή να εκφέρει άποψη. Μερικοί Ελληνοκύπριοι ξεναγοί στην επιστροφή κάνουν διορθώσεις, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να μη λένε τίποτε για να μη συγχύζονται οι τουρίστες και οι τουρίστες μένουν με την παραχαραγμένη ιστορία που τους είπε ο Τούρκος ξεναγός και με το εγχειρίδιο της πλαστής ιστορίας που στο εξώφυλλο έχει φωτογραφίες από τη Σαλαμίνα, τους Σόλους και αρχαία ελληνικά αγγεία.

Ταγματάρχης ε.α. Σάββας Πέτρου.

Εφημερίδα "η Σημερινή"
Αναδημοσίευση από: www.sigmalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: