Έπου θεώ, Νόμω πείθου, Θεούς σέβου, Γονείς αίδου, Γνώθι μαθών, Ήττο υπό δικαίου, Ακούσας νόει, Σεαυτόν ίσθι, Γαμείν μέλλε, Καιρόν γνώθι, Φρόνει θνητά, Ξένος ών ίσθι, Εστίαν τίμα, Άρχε σεαυτού, Φίλοις βοήθει, Θυμού κράτει, Πρόνοιαν τίμα, Φρόνησιν άσκει, Όρκω μή χρώ, Φιλίαν αγάπα, Δόξαν δίωκε, Παιδείας αντέχου, Ψέγε μηδένα, Επαίνει αρετήν, Σοφίαν ζήλου, Καλόν εύ λέγε, Πράττε δίκαια, Ευγένειαν άσκει, Φίλους ευνόει, Εχθρούς αμύνου, Κακίας απέχου, Κοινός γίνου, Ελπίδα αίνει, Φυλακή πρόσεχε, Φθονεί μηδένι, Ευεργεσίας τίμα, Ο μέλλεις δός, Τέχνη χρώ, Υφορώ μηδένα, Λαβών αποδός, Ήθος δοκίμαζε, Σοφοίς χρώ, Έυχου δυνατά, Φόνου απέχου, Γνούς πράττε, Φιλόσοφος γίνου, Όσια κρίνε, Ευλόγει πάντας, Διαβολήν μίσει, Δόλον φοβού, Έχων χαρίζου, Υιούς παίδευε, Πάσιν αρμόζου, Ικέτας αίδου, Ύβριν μίσει, Όρα τό μέλλον, Χρόνου φείδου, Μηδέν άγαν, Μέτρον άριστον, Φίλω χαρίζου, Ίδια φύλαττε, Άκουε πάντα, Αλλοτρίων απέχου, Έυφημος ίσθι, Δικαίως κτώ, Αγαθούς τίμα, Κριτήν γνώθι, Γάμους κράτει, Τύχην νόμιζε, Εγγυήν φεύγε, Απλώς διαλέγου, Ομοίοις χρώ, Δαπανών άρχου, Κτώμενος ήδου, Αισχύνην σέβου, Χάριν εκτέλει, Ευτυχίαν εύχου, Τύχην στέργε, Εργάζου κτητά, Ακούων όρα, Παίς όν κόσμιος ίσθι, Γλώτταν ίσχε, Όνειδος έχθαιρε, Κρίνε δίκαια, Ύβριν αμύνου, Αιτίω παρόντα, Χρώ χρήμασιν, Λέγε ειδώς, Φθιμένους μή αδίκει, Αλύπος βίου, Ομίλει πράως, Φιλοφρόνει πάσιν, Ευγνώμων γίνου, Γυναικός άρχε, Ηδονής κραττείν, Υιοίς μη κατάρω, Σεαυτόν εύ ποίει, Ευπροσήγορος γίνου, Πίνων άρμοζε, Μελέτει τό πάν, Μή θρασύνου, Βουλεύου χρόνω, Πόνει μετ΄ ευκλείας, Πράττε συντόμως, Αποκρίνου έν καιρό, Έριν μίσει, Πρεσβύτης εύλογος, Ηβών εγκρατής, Ατυχούντι συνάχθου, Οφθαλμού κράτει, Ομόνοιαν δίωκε, Άρρητον κρύπτε, Τό κρατούν φοβού, φιλίαν φύλαττε, Καιρόν προσδέχου, Έχθρας διέλυε, Τό συμφέρον θηρώ, Ευφημίαν άσκει, Γήρας προσδέχου, Απέχθειαν φεύγε, Επί ρώμη μή καυχώ, Πλούτει δικαίως, Δόξαν μή λείπε, Κακίαν μίσει, Κινδύνευε φρονίμως, Πλούτω απίστει, Χρησμούς θαύμαζε, Απόντι μή μάχου, Μανθάνων μή κάμνε, Σεαυτόν αίδου, Ούς τρέφεις αγάπα, Μή άρχε υβρίζειν, Επαγγέλου μηδενί, Τελεύτα άλυπος, Πρεσβύτερον αίδου, Χαρίζου αβλαβώς, Νεώτερον δίδασκε, Τύχη μή πίστευε, Μή επί παντί λυπού, Επί νεκρώ μή γέλα, Εύ πάσχε ώς θνητός, Βίας μή έχου, Έξ ευγενών γέννα, Μέσος δίκαιος, Τώ βίω μή άχθου, Πέρας επιτελεί μή αποδειλιών, Φειδόμενος μή λείπε, Αδωροδόκητος δίκαζε, Προγόνους στεφάνου, Αμαρτάνων μετανόει, Πράττε αμετανοήτως, Θνήσκε υπέρ πατρίδος.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ποιοι θα σώσουν την Ελλάδα;


Ελλάδα 2010. Βαθιά οικονομική κρίση και απαισιοδοξία για το μέλλον της χώρας από το σύνολο του πληθυσμού . Έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης με τα κατορθώματα των πολιτικών μας που εδώ και πολλές δεκαετίες κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και ληστεύουν το “παγκάρι” του κράτους χωρίς κανείς να λογοδοτεί και να τιμωρείται για τις πράξεις του. Ο παγκόσμιος τύπος αναφέρεται στα δημοσιονομικά μας ελλείμματα με τα χειρότερα άρθρα που έχουν γραφτεί ποτέ για την χώρα μας. Είδαμε το άγαλμα της Αφροδίτης να χειρονομεί άσεμνα, διαβάσαμε δημοσιεύματα όπως “ πουλήστε τα νησιά σας”. Νοιώσαμε όλοι μας για άλλη μία φορά ντροπή και αηδία βλέποντας να βουλιάζει αργά και σταθερά το άλλοτε υπέρλαμπρο καράβι που λέγετε Ελλάδα, γιατί απλά αυτούς που κρατούσαν το τιμόνι τους πήρε ο ύπνος.


Ζούμε όμως σε μία σύγχρονη “μπανανία” όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν και να φυλακιστούν όσοι καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα για να χτίσουν ¨αναψυκτήρια”, βίλες και offshore εταιρίες, αυτοί χαίρουν ακόμη της εκτίμησης του λαού γιατί είναι οι μόνοι που έχουν την δύναμη να διορίζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο. Είναι τραγελαφικά τα τεκταινόμενα σε αυτή τη χώρα. Οι κουφιοκέφαλοι πολιτικοί συνεχίζουν να μας θεωρούν πρόβατα και να εκστομίζουν πύρινους λόγους προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν έκλεψε καμία κυβέρνηση τα λεφτά και ότι αυτά βαρέθηκαν να κάθονται μέσα στα δημόσια ταμεία και αποφάσισαν έτσι ξαφνικά να πετάξουν ελεύθερα προς το νότο. Κάθε βράδυ λοιπόν η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρχίζει στις 8. Κάθε λογής καρναβάλια παρελάζουν μπροστά στις οθόνες μας με ακριβά κοστούμια και θλιμμένες μάσκες για να μας πείσουν πως δεν φταίει κανένας για τίποτα. Να μας θυμίσουν πόσο “Ζώα” είμαστε όλοι μας που τους ψηφίζουμε και τους αφήνουμε να αλωνίζουν ελεύθερους. Για να δείτε όμως πόσο επαγγελματίες και επικίνδυνοι κλέφτες είναι, φτάσανε στο σημείο να κρύβουν το έλλειμμα και από εμάς ( που μας θεωρούν ζώα ούτως ή άλλος), αλλά και από την Ευρώπη. Ο “Στρουθοκαμηλισμός” σε όλο του το μεγαλείο και ο λαός να κοιμάται ακόμη ναρκωμένος.

Αγανακτώ και φωνάζω όμως δυστυχώς δεν ακούγομαι. Θυμώνω με τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό με την οικονομία μας. Αντί να παρθούν μέτρα που θα έφερναν ξένα κεφάλαια στην χώρα για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιβάλλουν τα χειρότερα μέτρα που γνώρισε αυτός ο τόπος μετά την Τουρκοκρατία. Φτάσαμε σε σημείο να λέμε ποιός δυνάστης ήταν καλύτερος, ο Έλληνας ή ο Τούρκος; Αντί να βοηθήσουν την Ελληνική επιχειρηματικότητα, την φορολογούν με 45%. Πάμε καλά; 45% φόρο σε μία επιχείρηση; Πως θα επιβιώσει; Το κράτος λοιπόν είναι ο μεγάλος νταβατζής της Ελλάδας αφού κατάφερε χωρίς να δώσει τίποτα να μπεί συνέταιρος σε όλες τις επιχειρήσεις. Ο Έλληνας είναι φιλότιμος αλλά πραγματικά δεν πάει άλλο. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο και αναρωτιέμαι πόση υπομονή πρέπει να κάνουμε ακόμα;

Αναρωτιέμαι ακόμα γιατί δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό για να μας βγάλουν από την κρίση; Το να επιβάλεις φόρους στον λαό δεν είναι λύση. Αν μας τα πάρουν όλα τώρα του χρόνου τι θα έχουμε να δώσουμε; Πρέπει να βοηθήσει και το κράτος λοιπόν για να βγούμε από την τεχνητή μεν, υπαρκτή δε, κρίση. Ας φορολογήσουν τις επιχειρήσεις με 10% για να μπορέσουν αυτές να επιβιώσουν και να εισρεύσουν στην χώρα ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Φορολογικές απαλλαγές χρειαζόμαστε και όχι επιβαρύνσεις. Αν καταφέρουμε να γίνουμε αυτό που οι επιχειρηματίες αποκαλούν “φορολογικός παράδεισος” θα λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα εισαγάγοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία και μειώνοντας την ανεργία. Λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά δεν ξέρω γιατί δεν τις βλέπουν. Ας ρωτήσουν τον απλό κόσμο αν δεν μπορούν να τις βρουν μόνοι τους για να τους τις δείξουν.

Μιλάμε όλοι καθημερινά για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβει η κυβέρνηση και όλοι θα έχετε ακούσει κάποιους συνομιλητές σας να κάνουν λόγο για πλούσια κοιτάσματα που κρύβει το υπέδαφος της Ελλάδας. Δεν είναι κρατικό μυστικό αυτό και όλοι το γνωρίζουν. Γιατί λοιπόν δεν κάνουμε κάτι για την εξόρυξη τους? Ξέρω ότι όποτε έγιναν τέτοιες προσπάθειες (είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν έχουν γίνει), αυτές σταμάτησαν πρόωρα λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από ισχυρούς εξωτερικούς κύκλους. Δεν είμαστε η μόνη χώρα που δεχτήκαμε τέτοιες απειλές αλλά είμαστε ίσως η μόνη που υποκύψαμε αμέσως σε αυτές. Φυσικά κανείς δεν θέλει να βάλει “ το κεφάλι του στον τορβά”, αλλά το να παραδώσεις τα όπλα χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα είναι άκρως ατιμωτικό. Ας αναλογιστούν επιτέλους οι 300 κουφιοκέφαλοι της βουλής πως έχουν χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό να του προσφέρουν αυτό που χρόνια τώρα του καταπατούν. Το όνειρο για μία καλύτερη Ελλάδα. Την χαμένη αξιοπρέπεια της φυλής και την ανόρθωση του εθνικού αισθήματος της υπερηφάνειας. Μεγάλο αγαθό το να είσαι περήφανος για την χώρα σου και γι αυτό που πρεσβεύει. Λειτουργεί ευεργετικά ακόμη και για τον οργανισμό μας. Στις μέρες μας όμως είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες; Σίγουρα όχι, γιατί αν εξαιρέσεις τους ένδοξους προγόνους μας, όλοι ντρεπόμαστε για την κατάντια μας. Πιστεύω πως αν κάποιο άλλο κράτος μας εξασφάλιζε την εργασία και την πρώτη κατοικία με αντάλλαγμα να κατοικήσουμε σε αυτό, οι μισοί Έλληνες θα έπερναν τα μάτια τους και έφευγαν. Ρωτήστε τους φίλους σας και θα το διαπιστώσετε.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Το υπέδαφος μας κρύβει πραγματικούς θησαυρούς που μένουν ανεκμετάλλευτοι λόγω του ραγιαδισμού των πολιτικών μας. Δεν θέλω να κουράσω αναλύοντας τα διάφορα κοιτάσματα γιατί υπάρχουν αρκετές αναλυτικές αναφορές γι αυτά σε πολλά σημεία του ιστοχώρου και μπορεί ο καθένας να τα βρεί εκεί. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η επιτακτική ανάγκη της εξόρυξης τους. Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση να το πράξει αυτό, το απαιτούμε. Ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και ας ανακοινώσουν στον λαό γιατί ενώ είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι. Το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν ξαφνικά πουληθούν αυτά τα κοιτάσματα σε ιδιώτες για να πάρουν κάποιοι πολιτικοί τις μίζες τους. Τα μεταλλεία χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής τα πούλησαν σε έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή ανθέλληνες. Στον Τζορτζ Σόρο. Δεν μπορώ να ξέρω το πόσο αγγίζει την νομιμότητα αυτή η συμφωνία, όμως ξέρω ότι ο χρυσός της Ελλάδας εξορύσσεται από έναν δηλωμένο ανθέλληνα και χρησιμοποιείται από τον ίδιο ως κινητήρια δύναμη της προπαγάνδας των Σκοπίων. Θέλετε να περάσουν και τα υπόλοιπα κοιτάσματα μας σε τέτοια χέρια?

Κάποια στιγμή πρέπει η Ελλάδα να κατέβει από το άρμα της Αμερικής που χρόνια τώρα μας σέρνει δεξιά και αριστερά σαν μαριονέτες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι κανείς δεν θέλει το καλό μας και πάντα μόνους μας μας άφηναν να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Ξέρουμε όλοι ότι η Αμερική κινεί τα νήματα των περισσότερων κυβερνήσεων ανά τον κόσμο και χωρίς την συγκατάθεση τους δεν μπορεί κανένα κράτος να λάβει αποφάσεις που επηρεάζουν ή πλήττουν τα οικονομικά συμφέροντα των αμερικανικών επιχειρήσεων. Είναι τις πάσει γνωστό πως οι πόλεμοι της Αμερικής έχουν πάντα σκοπό να εκμεταλλευθούν τις υπό κατοχή χώρες οι αμερικανικές εταιρίες κλέβοντας τον ορυκτό (και όχι μόνο) πλούτο. Άρα ζώντας και εγώ, όπως και εσείς, μέσα σε αυτόν τον τόσο τρελό κόσμο, μπορώ να συμπεράνω ότι καμία χώρα δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τον όποιο πλούτο της, αν δεν πάρει την μερίδα του λέοντος η Αμερική.

Μήπως όμως τα τελευταία χρόνια κάτι έχει αλλάξει στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα; Η ανάδυση του αντίπαλου δέους της Αμερικής κλόνισε συθέμελα την δομή του πολύπλοκου και παγκόσμιου καταπιεστικού συστήματος της. Η Ρωσία ξύπνησε από τον ύπνο που της είχαν επιβάλλει και επιδεικνύει τα καινούρια της δόντια. Το ξύπνημα της κόκκινης αρκούδας, όπως την χαρακτήρισαν, έγινε αισθητό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Πούτιν πήρε πίσω όλες τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις από τα χέρια της μαφίας και ισχυρότατος πλέων, έβγαλε την χώρα του από το καθεστώς εξαθλίωσης που της είχαν επιβάλλει. Αυτή η Ρωσία είναι ο σύμμαχος που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να γυρίσει την πλάτη στους διεστραμμένους δυτικούς σφετεριστές της ελευθερίας και να στραφεί προς ανατολάς. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ με την δύση, στο άρμα τους μας έδεσαν με το ζόρι και με ύπουλο τρόπο και χωρίς καν να το καταλάβουμε γίναμε και εμείς τσιράκια δικά τους. Ας αρχίσουμε την συνεργασία με τους Ρώσους από τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Είμαστε η τέταρτη χώρα στον κόσμο στην αγορά εξοπλιστικών συστημάτων και ένας από τους καλύτερους πελάτες της Αμερικής και την Γερμανίας. Ενώ θα έπρεπε να το εκτιμούν αυτό, αυτοί μας χτυπούν. Ας διακόψουμε λοιπόν τις αγορές από τις άλλες χώρες και ας στραφούμε στην αγορά της Ρωσίας που τεχνολογικά είναι δεκαετίες μπροστά από τους Αμερικανούς και τους λοιπούς Ευρωπαίους. Αμφισβητεί κανείς το γεγονός πως με τις πλάτες και την προστασία της Ρωσίας η Τουρκία θα λούφαζε στην γωνιά της; Αμφισβητεί κανείς πως αν μαζί με τον αγωγό στην Αλεξανδρούπολη εξοπλίζαμε τα στρατόπεδα μας και με S-300 ή ακόμη καλύτερα με S-400 θα υπήρχε θέμα διεκδικήσεων της Θράκης από τους Τούρκους; Θα έκαναν παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας Τούρκικα F-16 αν ήξεραν ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν από την πλευρά μας Ρώσικα Σουχόι? Θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να προκαλούν αν εγκαταστούσαμε Ρωσικούς πυραύλους σε Ελληνικό έδαφος; Σίγουρα τα πράγματα θα πέρναν άλλη τροχιά και η Ελλάδα θα αποκτούσε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γιατί λοιπόν δεν σκέφτεται κανείς από τους κουφιοκέφαλους που κάνουν ότι μας κυβερνούν να αλλάξουν την τροχιά της χώρας; Αυτό είναι το συμφέρον μας. Γιατί οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων που μας κυβερνούν διαδοχικά έχουν δεθεί τόσο με τους Αμερικανούς; Η Ρωσία δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ο λευκός αμνός αλλά σίγουρα διαφέρει από τους Αμερικανούς. Η Ρωσία διαθέτει τεχνολογία και τεχνογνωσία που μπορεί να ανιχνεύσει και εξορύξει όλα αυτά τα ορυκτά που θα μας αποφέρουν τόσο χρήμα που στην κυριολεξία δεν θα χρειαστεί να δουλέψει κανείς Έλληνας. Αν σας φαίνεται υπερβολικό αυτό να σας αναφέρω ότι ΜΟΝΟ στο όρος “Σύμβολο” της Καβάλας έχουν ανιχνευθεί 300,000,000 τόνοι ουρανίου. Από τα στοιχεία που μπόρεσα να βρω για την τιμή του ουρανίου διεθνώς είναι αυτή του 1998 όπου ένα γραμμάριο ουρανίου στοίχιζε 20.000 δολάρια. Φυσικά κοστίζει περισσότερο στις μέρες μας και φυσικά έχουν ανιχνευθεί πάμπολλες περιοχές με ουράνιο στην χώρα μας. Δεν θέλω να αναφερθώ στο πετρέλαιο του Αιγαίου όπου και εκεί η αμερική θέλει να πάρει μέρος από την μοιρασιά του ΔΙΚΟΥ μας πλούτου χρησιμοποιώντας τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Η Ρωσία θέλει και μπορεί να αντλήσει το πετρέλαιο του Αιγαίου, αρκεί συνεργαστούμε μαζί τους.

Γιατί λοιπόν να φοβόμαστε τους Αμερικανούς και δεν ζητάμε την βοήθεια αυτών που φοβούνται και οι ίδιοι οι Αμερικανοί?

Το σενάριο έχει αλλάξει από την ώρα που η Ρωσία έγινε και πάλι μεγάλη. Η Αμερική από την άλλη έχασε μέρος της κυριαρχίας της και πλέων αμφισβητείται το κύρος της σε παγκόσμια κλίμακα. Με τεχνάσματα προσπαθεί να κρατά σταθερή της άλλοτε ισχυρή οικονομία της που καταρρέει. Όσα και να λένε τα παπαγαλάκια που το παίζουν ειδήμονες της οικονομίας, πως η Αμερική είναι ισχυρή χώρα και το δολάριο κερδίζει καθημερινά έναντι του ευρώ, οι αριθμοί λένε άλλα πράγματα.

Το εξωτερικό χρέος της Αμερικής για το 2009 είναι 11.518,472,742,288 δολάρια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 80% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Μία χώρα που χρωστά το 80% από την παραγωγή της μπορεί ποτέ να είναι βιώσιμη; Σίγουρα όχι. Ο Ομπάμα λοιπόν μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας του έκοψε τόσα δολάρια όσα είχε κόψει συνολικά η Αμερική από το 1960 μέχρι το 2008. Αυτό το έκανε απλά γιατί το δολάριο στις μέρες μας είναι φθηνό, σε σχέση με την προ ευρώ εποχή, και θέλει να το πουλήσει ακριβά. Δημιουργώντας λοιπόν μία τεχνητή κρίση με τις τράπεζες της Αμερικής κατάφερε τον κλυδωνισμό του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος με αποτέλεσμα τα έκτακτα μέτρα στήριξης τραπεζών από όλες τις χώρες, την μείωση της ροής ζεστού χρήματος στην αγορά, την περικοπή θέσεων ακόμη και από εταιρίες κολοσσούς και τέλος την αποδοχή της κρίσης στην καθημερινότητα όλου του κόσμου. Τεχνητή λοιπόν η κρίση αλλά δυστυχώς υπαρκτή.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν ξέρω αν μετά θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε. Τα πράγματα είναι πιό σοβαρά από ποτέ. Ακούγονται φήμες ότι στην Αθήνα κόβουν και πάλι δραχμές. Η αποπομπή ή εθελούσια αποχώρηση μας από την ζώνη του ευρώ θα επιφέρει την πτώση του νομίσματος και θα ισχυροποιήσει το δολάριο της Αμερικής για να μπορέσει ο Ομπάμα να πουλήσει ακριβά τα δολάρια που έκοψε και στην πορεία να φέρει το νέο νόμισμα της Αμερικής με τόσο υψηλή ισοτιμία έναντι των λοιπόν νομισμάτων που πραγματικά θα καταποντίσει πολλές οικονομίες χωρών και θα ξαναγίνει η Αμερική ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το νέο νόμισμα της Αμερικής λέγεται “Αμέρο” και έχει ήδη κοπεί (φωτό στο κάτω μέρος). Πρόκειται στην ουσία για το νόμισμα που θα λάβουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό δημιουργώντας μία νομισματική ένωση παρόμοια με αυτή της Ευρώπης. Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν. Ας ελπίσουμε να το κατανοούν αυτό και οι κουφιοκέφαλοι χαρτογιακάδες που μας κυβερνούν.

Ιωάννης Καρυοφυλάκης


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ta les kala ayti einai i alitheia